Followers


jom kita check fon kita semua!
untuk mengetahui kualiti handphone kita ni kita boleh lihat dari negara mana ia dihasilkan
contohnya german,findland,asia tenggara, dan perancis.

Step 1. korang taip no *#06# di hp korang.
Step 2. akan terkeluar 15 digit nombor imei.

Contoh No imei Admin 316725204690216

Korang tengok pada nombor ke-7>ke-8

*Kalau 02 atau 20 > Handphone korang dibuat di Asia tenggara(kualiti biasa-biasa)
*Kalau 08 atau 80 >Handphone korang dibuat di german ( kualiti yang bagus )
*Kalau 01 atau 10 >Handphone korang dibuat di finland (kualiti lebih baik dari german)
*Kalau 00 > Handphone korang dibuat france (Kualiti terbaik dari semua kualiti diatas)

Kalu korang xde sebarang nombor diatas korang nye handphone ciplaknye.. :)

thanx sebab bagi Lala share erk 

8 comments:

Isteri Encek Bard said...

alamak 04 tak der lak lam senarai

LaLa said...

ciplak la tu...
hehehe

echaRierie said...

hahahaha..hp echa plak 03..ciplak ea ? hahaha..

Aki said...

lala.. better update lagi post ni.. rujuk kat sini.. ^_^.v.. http://exyanne-collection.blogspot.com/2011/01/cara-mengetahui-asal-usul-handphone.html
^_^.v..

Raden said...

err...sy punye 03..sah la buatan longkang

LaLa said...

aki : okok :)

LaLa said...

Raden : longkang pon pandai wat fon erk...
hahaha

Nurd Cullen' said...

03 . haha .