Followers

Cikgu, mana kerja saya?

Mira mesej:
"La, turun Unit Akademik kejap. Cikgu Hadi nak jumpa"

Tetiba aku nervous, dalam otak dok fikir nape cikgu Hadi nak jumpa aku.

Aku kan baru start praktikal kat situ, so x berapa kenal sangat staff2 kat situ. Kebanyakan kitorang panggil staff2 kat situ cikgu sebab semuanya asal jadi cikgu.

Pergi kat tempat Sue:
Aku : Sue, cikgu Hadi yang mana?

Sue : Tu, yang dok hujung sana tu.
      : Cikgu, ni dia Ieyla yang cikgu nak jumpa tadi.

Aku pun dengan sopannya berjalan menuju ke arah cikgu dengan jantung berdegup giler laju. Padahal takde pape pun. CIkgu Hadi just nak bagi kerja je suruh aku edit balik text yang dia dapat.

Cikgu Hadi : Saya nak mintak tolong awak edit text ni. Awak ada laptop x?

Aku : *hanya mampu mengangguk sebab suara x keluar disebabkan debor, haha

Cikgu Hadi : ok, dalam 5 minit lagi saya pergi kat tempat awak untuk transfer benda ni. Awak dok unit kat atas tu kan?

Aku : *angguk lagi =.=

Tunggu punya tunggu, 5 minit jadi 5 jam. So, aku just fikir positif. Maybe cikgu terlupa kot. Keesokannya, aku jumpa cikgu tu. Tu pun kat tempat punch card sebab dah nak balik.

Aku : Cikgu, mana kerja yang cikgu nak bagi saya. dari semalam saya tunggu. 5 minit cikgu sampai hari ni x sampai2. *tetiba berani bersuara haha

Cikgu Hadi : Oh sorry, saya busy sikit. ada meeting. next week la saya bagi eh.

Aku : ok cikgu :)

dan seminggu pun berlalu macam tu je, aku pun dah malas nak tanya haha. maybe dia dah siapkan sendiri kot :P

Praktikal kat sini memang best, tapi x banyak sangat kerja nya. So aku terpaksa la merayau ke unit2 lain untuk mencari kerja, kalau xde kerja apa aku nak tulis dalam log book tu kan.

Selamat Berpuasa :)
Next week dah raya, baju raya takde lagi yeay !


5 comments:

Anasyg said...

selamat berpraktikal lala :) hehe.

Nour Adieb said...

hee, ciktu lupa lah tu. anywy, selamat berpuasa ;)

Liza Razak said...

untung sis praktikal x byk keje..saya pun br je beli baju raya. tu pun beli sepasang je. bila last minute shopping rasa mcm x tau nak beli apa..hehe

zafira othman said...

mcm best je praktikal. haih nak kerja juga :(

Ara Afiq said...

selamat bpraktikal, slmt bpuasa dn selamat hari raya. hehehe