Followers

Deluxe Crackers Cheese, senang dan sedap

Assalamualaikum ❀◕ ‿ ◕❀ 

Semalam aku buat cheesecake biskut, ala2 kek batik tp versi cheese. resipi ni aku ambik dari blog CikEpal :)

senang giler kot, sedap pulak tu. aku bukan nak puji aku buat sedap tapi memang sedap, tapi kalau yang kureng dengan cheese tu memang la cakap x sedap. aku ni, semua makanan aku telan haha



korang cuma perlukan 5 bahan je. Susu segar, cream cheese, susu pekat manis, biskut Deluxe Crackers dengan Nestum

tapi aku punya guna Oat, nak jimat punya pasal sebab cari nestum paket kecik xde, so aku ambik la oat yang paket kecik tu, hehe. rasa dia tetap sedap =D


ni la rupe biskut deluxe crackers tu.

kalau nak tengok cemana nak membuatnya, sila la terjah blog CikEpal :) beliau telah menerangkan satu persatu. korang patut cuba, sedap weh =D

tenkiu CikEpal sudi share resipi yang sangat senang macam ABC123 haha :P


15 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ena pun ada try ritu.. mmang sedap sangat!... memang menjadi resepi kak epal.. hehehe

mujadafewa.my said...

adess,,, muja ni memang malas giler bab sediakan makanan,, haisssyyy,, cemana la nak kawin,, haha

syuk shusuke said...

oke , tayang makanan ptg2 mmg menggoda.

veesandy said...

dah pernah jumpa resepi nih tapi lum cuba , nak try gak nanti ...

KorN said...

knapa aku bace entry ni siang2 hari... ? knapa aku terasa lapar tetiba ni... arghhh lala saje uji keimnan aku kannnnn?

hyz said...

rupa x dok xpe.. janji sodap kn? heheh

Jue Derella said...

nie nk kena try jgak nie..

boni kacak said...

pergh.. nasib baik malam baru terbaca entri ni.hahaha

Cho Zila said...

kalau senang harus dicubakan.. tapi kenalah cari bahannyer dulu....

Nick Nashram said...

time puasa ni nmpk biskut kering pun kecur air liur..huhu

izan mama mia said...

nampak sedap tapi tak terbuat2 lg

Amanina Mads said...

wah nampak sedap..hehe
aritu dh try buat pavlova cik epal jd jgk..

lala kena tag. hihi
http://lynathegojes.blogspot.com/2013/07/giveaway-pheonix.html

dear xila said...

hohoiiiiiii nampak sedap nak terai!!!

Mieya Atiera said...

Tergoda nak jugak. Tapi, malasnya nak buat. Pos ke sini boleh? hehehe

NurainSuperr said...

wow nampak sedap leww :O