Followers

Update Jugak La

Assalamualaikum

Lama giler x update blog sebab malas. Bukan xde masa, tapi xtaw nak update apa. So, entry ni aku cite time aku dok praktikal kat Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Puteh(PPDPP) je lah. 

Aku dok sana 12 minggu, rasa nak nangis je. Nape x buat 2 minggu je kan =.=
Mula2 masuk memang x best giler sebab xde yang kenal pun. Aku ni dah la jenis pemalu plus pendiam, haha :P





 Ada yang masuk awal seminggu dari aku, semua dari Uni lain2. Budak2 praktikal kat situ ada 15 orang including me. Giler ramai =='
Tapi dalam ramai2 tu sorang je kumbang, konon lelaki melayu terakhir la, haha

 time ni buat majlis perpisahan sebab ada sorang kawan kitorang dah abis praktikal, dia yang first abis. sunyi kot bila dia xde sebab dia yang paling banyak cakap.








gambar2 kat atas ni time kitorang pergi melawat sekolah, urus event, ikut cikgu2 bagi talk. best giler kot. sampai ada budak2 sekolah panggil kitorang cikgu, hehe.

ada sekali tu ikut staff pergi bagi ceramah untuk budak2 yang nak UPSR, dorang buat kat tepi pantai. kitorang apa lagi terus pergi pantai posing2 sebelum masuk dewan, haha. sempat kan :P



time ni Unit Kewangan buat jamuan Hari Raya, buat kecik2 je sebelum jamuan besar-besaran diadakan. makan sama banyak dengan posing. malas nak letak gambar, banyak sangat.


Gambar kat bawah ni baru majlis Raya PPDPP dibuat secara besar-besaran, haha.

Antara makanan yg disediakan, ada banyak lg.

tu la supervisor aku, yang bagi markah penuh untuk aku, baik kan =D

 ni pulak Timbalan PPDPP

 semua aku melantak, kecuali laksa je sebab dah kenyang giler

 cikgu paling sporting, senyum je memanjang

kak Na, cantikkkan. yang kat belakang tu budak praktikal jugak, Zatie.
 big boss PPDPP, yang berdiri kat baju warna putih.
 eh tersama pulak baju, haha. ni cikgu Nik Leh. sporting jugak dia ni.
antara staff2 PPDPP.
 ni cikgu Wan, sebilik dengan cikgu Nik.

dia ni ustaz, ketua kat Unit Akademik, unit yang aku duduk sepanjang dok sana. tapi aku selalu je menghilang pi duduk unit lain, haha. mengular je kerja :P




x kenal pun budak ni, tapi dia friendly sebab tu aku snap gambar dia, haha

ada yang nak bersalin ke? haha

gambar kat atas ni time kitorang pergi berkelah la konon kat Lata Belatan, Terengganu. macam jauh je kan sebab kelantan terengganu, tapi dalam 40 minit je perjalanan.

tu je la kot. tunggu la 3 bulan lagi aku update entry lain pulak. sekarang dok menganggur kat rumah. nak kerja tapi mak x bagi kerja jauh2, acane tuh =.=


19 comments:

Nick Nashram said...

saya pun orang pasir puteh jugak :)

Jue Derella said...

psir pth? awk asl kat mna erk?

Miszyuyu said...

syoknyer tengok air kt Lata belantan tu!!!

BUNDA a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dan Salam Maal Hijrah dari bunda...

zafira othman said...

bila nak melawat saya kat sini? haha ok lain kali jangan letak lagu. kan gua dah melekat kat sini :P

Jue Derella said...

sy asal bsut! hehee

Cho Zila said...

syioknyer masa praktikal.. dapat lak orang keliling baik2 belakakan.. markah penuhtu..
bosankan kalau tak keje.. akak dulu dah rasa gitu.. takper sikit lagitu dapatler...
oooh tidak bilik bersalin.. ada nursenyerker...

veesandy said...

gambar nih byk . blh wat banyak entry .
Klu malas nak menulis panjang , letak jer gambar kat setiap entry .
tapi kena rajin snap gambar lah .
lbh senang tgk gambar drp baca entry yg panjang . kan blog ni juga life diaries ... heheheee

Jue Derella said...

salam perkenalan...^^

Cik Yatt said...

setahun lagi turn yatt plak praktikal.. erm cuak

Myra Jay said...

Memula memang malu, sebelum kenal dengan orang :)
Bila dah dpt seuaikan diri, sure rasa sayang nak tinggalkan :D

afzalsukasuki said...

wah cecomel semua.. tetiba rasa nak praktikal kat sana plak. jauh pon jauh la tak kisah kahkahkah :D

Azhafizah Md Nor said...

macam seronok je lala :)

aswadz said...

dah abes praktikal ke blom?

Amanina Mads said...

tahniah dpt LI dgn gov.. memang best kan :) meriah je nina tgk

Jue Derella said...

cepat update blog!! hehehe

Nurulee said...

dah lama tak pergi mandi sg camtu =)

hana hadi said...

lama xp lata belatan..
enjoynya dia..hehe

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/