Followers

Beauty and Beast

Assalamualaikum (✿◠‿◠) 

tetiba malam ni terajin nak menaip. sekadar mahu melihat pandangan korang tentang perkara yang akan aku tulis jap lagi. perkara ni dah lama sebenarnya, cuma teringat balik.

ada sorang budak ni, aku bagi nama dia A la senang. A cakap dia x kisah kalau orang cantik nak kutuk2 or nak komen2 kat orang x berapa nak cantik ni sebab dia cantik, lain la kalau dia x cantik tapi nak kutuk2 or komen2 pasal orang. 

maksud A kat situ, cantik luaran, bukan dalaman. dan aku taw sape si cantik yang A maksudkan tu, dan si cantik yang dia maksudkan tu memang suka judge penampilan orang, kira cakap belakang la sebab aku selalu dengar, tapi aku senyap je la sebab aku ni x berapa nak cantik, ehehehe :P

dan si A ni cantik la dari aku ni, uhuk uhuk, tapi lagi cantik si cantik tu la. aku ni kira kategori x cantik sebab tu kena kutuk dengan si cantik tu kan kan kan haha

so apa pendapat korang dengan statement si A kat atas tu, perlu ke si cantik kutuk komen perli penampilan si x berapa cantik ni.


ihsan google
comel x kak ton :P


p/s : tahniah puan Irine Nadia, dah jadi seorang ibu kepada baby girl yang comel dan sepet mata dia. lahir hari ini, hari yang penuh barakah, Isra' Mikraj. semoga jadi baby yg solehah ye baby (✿◠‿◠) 


21 comments:

Anasyg said...

SERANG LALA! hehe, nampak awak punya HAI-kat shoutbox, terus serang sini. Ok, komen saya...TAK PATUT! Xleh la buat cenggitu, everybody's beautiful in their own way and sense. Cantik itu subjektif lah, siapa si A tu, sejak bila kementerian bagi dia lesen suka2 hati nak kutuk2 o komen2 penampilan org lain, penampilan dia bagus sgt ke? *emo...emo. Hehe, btw. Biaq pi kat dia, dia tu kalau ada org layan tu yg menjadi2, kalau takde org lain, esok lusa senyap la mulut agak tak harum dia tu. :) kasi sedas sikit cakap kat dia, Hey A...cantik itu subjektif dan kau ialah soalan objektif. *mesti dia nganga tak faham. Haha...pastu cakap lagi, yeah, mmg tak nak bg kau faham pun. Ok..pjg sgt dah ni.
:D hehe

LaLa mhdnor said...

@Anasyg kemain panjang, haha

hafiz hafizol said...

cantik tu subjektif... ada cantik rupa cantik akhlak cantik penampilan cantik bahasa etc...

Kalau cantik segala bagai baru ah sejuk hati melihat.. Kalau setakat cantik pada rupa tp akhlak ya Rabbi macam hantu x boleh jugak...


em em.. Nway, admin blog ini tetap cantik dimata saya.. KAHKAH :P

Anasyg said...

orang atas ni tiru ayat aku lah lala..delete2 kih2, saja cari gadoh ngan hafiz hafizol :D

LaLa mhdnor said...

@hafiz hafizol kuat kipas, haha

Cho Zila said...

biarkanjer orang nak mengutukker apaker .... kak ton pun tak kesah...

ehana said...

ak pn ade jgk 'kwn' cam gni! haha..bolh die ckap ak mcm mokwo! *tua sgt eh ak?haha..xkesah pn die nk kate mcm2..jnji sy bhagia dgn diri sy..k bai!

aswadz said...

bagi aku, tak elok nak judge2 orang nih. setiap orang ada kelebihan dan keburukan masing2.

veesandii said...

kalau bab penampilan , yg ptg kita selesa dgn apa yg kita pakai . klu bab rupa , setiap kejadian Allah itu cantik dan sempurna . Klu dia rasa x cantik , suruhlah dia buat yg lbh cantik dr Allah buat !

Ayie Abas said...

assalamualaikum..lala :)

itu hanyalah kata2 remaja yg belum matang soal kehidupan pd pendpt ayie...

org yg dah matang akan dpt lihat..bahawa kecantikan luaran semata2 bukanlah apa2..hanyalah sementara cuma...

potia casadelarossa said...

comelnyer kak ton... ekekeke

Nick Nashram said...

tak elok la kan yg cantik nak kutuk yg x cantik..allah dah cipta camtu..nanti Dia tarik balik kang...

gdsbnga said...

even dia cantik sekalipun dia takde hak nak cakap macam tu.

Ara Afiq said...

xptut kutuk org ! semua org xperlu cantik di mata manusia, cantik di mata Allah sudah memadai dan semua ciptaanNya adalah yg terbaik. jadi elakkan mgutuk. hehe

hana hadi said...

nanti Allah tarik cantik tu baru tau..

Siti(zoey) said...

semua pun cantik sebenarnya :)

Shawn Razaleigh said...

cantik kalau gigi tak gosok tarak guna juga. longkang perginya



harap A baca. *emosi tiba2 hahaha

Syahira Adisa said...

pendapat sha, dia tak patut buat macam tu. siapa dia nak judge orang kan? Manusia tak perfect cuma seorang je yang perfect iaitu nabi muhammad. Allah dah jadikan semuanya cantik. tapi ada kelebihan dan kekurangan masing ll (:

Cik Gee said...

tak boleh la mcm tu nak kutuk2 org ke hape.. mentang2 la dia lawakan, nanti takut jadi cam riak pulak. susah tu.

lagipun, mengutuk mengomen penampilan org lain samalah mcm dia menghina ciptaan Allah. kan dah dosa kat situ..

takde yg sempurna dlm dunia ni melainkan Allah swt.

xila xotmy said...

cantik ke xcantik ke dua2 takde hak nk kutuk cipataan Dia yg perfect oke...hehe

AZCollection said...

Hai..
Salam kenal.. Kalau sudi follow sy balik ye.. =)

http://azcollection93.blogspot.com/