Followers

Bila Ditanya "Kenapa Dia Mati?"

Assalamualaikum (✿◠‿◠)

Sape tengok Melodi yang baru2 ni, kan ada yang dorang tunjuk rakaman kat tanah perkuburan, tentang kematian Allayarhamah Latifah Omar kan. kebetulan, anak buah aku, Qina, 3 tahun tgk jugak sekali dgn aku.

Lepas tu dia tanya, "Ateh, kenapa dia mati?". aku agak terkejut sebenarnya dengan pertanyaan Qina. aku jawab la,"Dia sakit." tu je aku jawab.

taw tak dia jawab apa? "Qina pun sakit jugak" lepas tu aku macam terkedu seketika. aku dah macam kenapa budak ni kan. dia pun macam senyap je tgk rakaman tu. 

Memang Qina sedang sakit sekarang, dan aku mula fikir bukan2. Ya Allah...

13 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Hurmmm, risau juga sebab budak2 kecil ni dapat merasa... Yelahkan dorang tak ada dosa

syuk shusuke said...

kalau ini dapat taubat mereka dari buat benda jahat takpe. :)
btw done follow .
follow back ye. blackisswhite.blogspot.com

Umi Nazrah said...

kadang2 agak susah nak explain kat kanak2 pasal kematian tapi boleh try our best untuk explain :D

iAmCekbolat said...

kebetulan je kot . sbb budak2 kn slalu ckp lepas je kan :)

fikir positif ye lala ;D

Cik Gee said...

mungkin dia sekadar memperingat tntg kematian kpd cik puan. tak bermakna dia maksudkan dirinya sendiri..

Allah lebih mengetahui.. :)

Hariz said...

Setiap yang hidup pasti merasai mati. Jadi dalam hal ini puan boleh explain bahawa apakah tujuan hidup kita. Kenapa kita hidup supaya beliau dapat faham :)

http://profhariz.com

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ukhuwah dari bunda

boni kacak said...

aish.. jangan fikir yang bukan2 tau... doakan yang terbaik je

Liza Razak said...

kalau saya pun mesti dah terfikir bukan2..Insya Allah x de apa2 tu :)

Leadership Developmant Training said...

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

aswadz said...

anak buah sakit apa?

Myra Jay said...

Moga dijauhkan dan moga Qina cepat sembuh ye..

Amanina Mads said...

risaunya dgr dia ckp macam tu.. semoga takda apa2