Followers

Tumit Kaki pon kena jaga :)

Assalamualaikum (◕‿◕✿)

mesti ramai yang alami masalah tumit kaki merekah kan.
tumit merekah ni ada beberapa punca, antaranya :
berdiri terlalu lama
kasut yang tidak sesuai
menghidapi penyakit kulit

Kali ni aku nak share pasal penjagaan tumit kaki.
 senang je...
x payah nak keluarkan duit pun, barang2 yang diperlukan mesti ada kat rumah korang punya.


untuk memiliki tumit yang cantik macam gambor kat atas tu, korang cuma perlukan berus gigi yang dah tak digunakan lagi.
jangan korang guna untuk dua2 pulak, tumit dan gigi, hahaha :P
kalau korang kayo, beli je la yang baru kan.
eh, tadi cakap x payah keluarkan duit...

pastu korang perlukan ubat gigi.
takkan kat rumah xde ubat gigi kot, korang gosok gigi guna apa? ubat nyamuk ke?

dah macam nak ajar gosok gigi pulak, kena ada berus gigi dgn ubat gigi kan.
tapi kalo korang nak guna berus lain pon boleh, berus kain ke, hehe

caranya senang je, time korang tengah mandi tu korang sapu ubat gigi kat tumit pastu korang gosok guna berus, tapi kena buat selalu la baru ada kesan.

kalau buat sekali dua je, jangan mimpi la nak ada kesan kan.

aku dah pernah cuba,  alhamdulillah memang berkesan...
kawan aku pun cuba, dia pun cakap menjadi :)

petua ni kawan aku yang bagitaw time kitorang dok hostel dulu.
time tu kitorang tengah mandi sama2, opsss hahaha :P

cara lain pon ada kot, pandai2 la korang google ye :)
kalau nak senang, guna cara ni je la hehehe...

selamat mencuba korang dan semoga berkesan (●*∩_∩*●)

I Love U  (。❤‿❤。)

13 comments:

✿A I N A A✿ said...

owh!!! boleh la amalkan cara ni.. tak perlu beli yg mahal2... kalau macam kaki my mom, kadar merekah dia agak dasyat juga la.. masih boleh ke guna cara ni??

Farina Hunny said...

kalau berus tumit kaki dengan gigi pakai berus sama , tak tau laa . haha

mizzkeyna said...

ubat gigi tuh bersifat alkali ...
jadi ia menghakis kulit tumit kaki kita .. lagipun kulit tumit kaki kan tebal so x merbahaya ! tuh sebab berkesan ... nanti saya nak cuba jugalah ... tak terfikir pulak .. btw thanx for the info sis ... =)

Aida Omar said...

nak try jugak la mudah je caranya.. sesambil gosok kaki gosok gigi.. yang penting guna berus yang berlainan. :P ubat gigi nie nak kilatkan kuku pun boleh..

CekbOlat-bOlat said...

tengs laala ! kaki bolat lenguh sbb berat ni . ahaks :p

Hanif Idrus said...

Cikgu garang...hihihihihi.
Tip baguih ni.....aku cari berus gigi yang tak pakai...

boni kacak said...

nak berus kulit muntut pakai cara ni boleh tak?hehehehe

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

~ayusleeping~ said...

petua yg berguna.. ^_~

Intan Akma said...

nak cuba lah

Nafisya Ismail said...

terbaik.. hehe.. thanks for sharing ;)

Azhafizah Md Nor said...

alhamdulillah setakat ni masih terjaga..thanks for the tips >.<

Syahira Adisa said...

ohh seriously? baru tahu. tapi now on still ok but rasanya nak praktikkan juga lha mulai sekarang!!! heee. thanks akak for the info (: