Followers

Takut nak Sayang lagi

dulu kan, aku tak pernah bela kucing.
bukan aku benci kucing, tapi rumah aku memang takde kucing.
lepas tu, pakcik aku pindah kat sebelah rumah, dia bawak kucing dia sekali.

google punya
tapi pakcik aku tu jarang kat rumah, so kucing dia selalu la lepak rumah aku.
aku pun dengan baik hatinya bagi la makan sebab kesian, kucing tu tak comel pun macam kucing biasa2 je.
bila dah bagi makan, makin suka la kucing tu lepak rumah aku.

dalam rumah aku, ayah aku sorang je tak suka kucing gila2 sebab dia tak binatang yang berak merata.
tapi kan, ayah aku tak marah bila kucing ni lepak rumah kitorang.
last2, kucing ni dah jadi hak milik kitorang.
pakcik aku pun tak kisah sebab dia takde masa nak jaga.

aku pun dah start jatuh cinta dengan kucing.
memang aku sayang gila kat kucing ni, biarpun tak comel tapi dia tetap comel di mata aku.
lepas tu, kucing beranak, tapi sekor je.

sebijik macam anak kucing aku tu
aku siap bawak pegi jalan2 naik motor taw.
bawak jalan2 kat tepi sawah, masuk hutan, suruh dia panjat pokok.

tapi dia hidup tak lama.
kejap sangat dia dengan kitorang :'(
dia start sakit, muntah2 selalu berak.
aku pun tak taw kenapa.
aku ingat nak tunggu abang aku balik untuk bawak dia pergi klinik, tapi tak sempat.
sedih gila kot.

tapi aku masih harapkan ibu kucing tu lahirkan anak lagi sebab time tu kucing tu tengan bunting.
tapi, sesuatu yang tak di duga berlaku.
kitorang puas cari kucing tu, tapi tak jumpa.
rupanya kat atas siling, tapi dah mati & anak dia pun mati jugak :'(

tu la first time & last time aku bela kucing.
baru aku taw betapa sedihnya kehilangan kucing.
dulu aku selalu cakap 'alah, kucing je pun mati, bukan apa pun'.

bila aku tengok orang dok post pasal kucing mesti aku teringat kucing aku tu.
semua keletah kucing tu bermain kat kepala otak aku ni.

rindu sangat :'(

p/s : semua gambar kucing tu dari google, aku xde gambar kucing aku tu T_T

12 comments:

cik najiha said...

hmmm ksiannya. tp awk bru 1st time kan rasa smua nie. sya dh 3 kali. mmg sdeh teramat :/ hilang bf pun tk rasa sesedih nie :')

hafizudin said...

Amboih cik Najiha.
Sayang bebenor ke kucing.

Boni JLL3 said...

kucing adalah seekor haiwan yang mempunyai perasaan.. sebab tu tiap kali kita kehilangan, kita akan merasa sedih..

KorN said...

kucing aku sume lari ikut kucing jntan lain.. sob sob sob

TiraPengemis said...

tomeinyeee kucin itu..auwwww

aina ariana said...

hye.. aina ada banyak kucing kat rumah,comey2.. mau 1 tak..?
wink2~~ ;)

Jobless Girl said...

Comelnya kucing ni.

Hanif said...

Tak sempat amik gambar...
awak ni bersifat penyayang rupanya..hehehehe
Ambil kesempatan vote me as blogger of the year

Boni JLL3 said...

Aik..rasa macamda komen

zafira othman. said...

xmau bela kucing ! fullstop

tirahzairi said...

tomey2...kucin takut ngn akak la =P

Cik Cura said...

Tak boleh bace citer sedih pasal kucen ni. Menusuk sangat *over

Btw cik cura pon pncinta kucen:-)