Followers

Apple Yogurt, sooo yummmy ! ! !

mesti korang dah pernah minum kan Apple Yogurt ni :)
kali ni aku buat sendiri.

bila kelaparan mulalah buka peti cari makanan.
pastu jumpa green apple dengan plain yogurt.

aku pun dengan segera ambik pisau untuk memotong apple tu.
sian kau apple, elok2 dok dalam peti dah kena sembelih :P

cara nak buat senang je :)
bahan-bahan :
= 1/2 biji apple, kalau tamak haloba letak la sebiji *epal merah x sedap sebab x masam
= 5 sudu besar yogurt, kalau nak masam letak la satu bekas tu*letak sikit je cukup sebab plain yogurt ni memang masam sangat
= susu pekat secukup rasa, kalau nak jadi pesakit diabetes boleh letak satu tin susu*kalau letak fresh milk lagi sedap
= letak air sejuk fresh dari peti, kalau letak ais jadi smoothies

lepas tu korang campak semua dalam blender.
make sure kalau campak tu masuk dalam blender, jangan tersasar taw.
blend selama 30 minit saat atau sampai semua bahan hancho tapi macho.
tuang dalam gelas yang cantik baru ada feel nak minum.
 taraaaa, dah siap.
rasa dia memang sangat awesome dan marvelous bebeh.

selamat mencuba kawan-kawan.
sape nak free, mai la rumah aku kat Kelate ni =D

18 comments:

Boni JLL3 said...

tolong pos kan ke rumah saya boleh tak??hehehe

Anasyg said...

nampak sedp

iEdA said...

Wah...cm sedap jer...tringin nk wat tp ida x makan mknan masam =_=

LaLa mhdnor said...

@Boni JLL3 boleh, tapi kena bayar duit pos la :P

LaLa mhdnor said...

@Anasyg memang sedap. try la :)

LaLa mhdnor said...

@iEdA tambah susu lebih sikit pastu kurangkan yogurt, xde la masam =D

Yaumil Akbar Firdaus said...

wih pengen dong lagi kehausann ni

nizamriadzi said...

yogurt....uhhh,nmpak sedap tp sy x makan...hahaha, xleh masuk tekak org cakap...aumm... jum singgah blog saya jugak www.nizamriadzi.com

Atiqah Ain. said...

uwwhhh...sedapnyerr...terliurr laa..=)

Onitsuka_hana said...

lor, ingat ka yogurt perisa apple yang da kat pasaran.hehe kalau ada mmg hana buat stok dalam peti..

anamizu kaito said...

hai fazieyla.. wahh mcm best je.. tp cik ana xleh plak nak telan yogurt.. kalo yg yogurt Bliss tu bleh la lg..hehe




slm kenal,
cik ana

nuurellajamuri said...

wahh.mcm best..bakal dicuba :)

ain nabila said...

wwwaaah ..
cedap .

follow sini ^^ .

mrsaibis.blogspot.com

Cik Yatt said...

yatt tak suke yogurt..huhu

-sha for short- said...

aduh nampak sedap je.
singgah sambil follow awak #1140

Bobo said...

pandai buat yogurt? bestnye.. nak sikittt..hehe

Mooniqueen said...

Tak makan yogurt, tp air yogurt minum...huhu....

PutriesNoora said...

macam best je...nak try la=D