Followers

Weeee~~ Pelangi Kembar :)

gambar dari gugel

1st June 2012, first time aku tengok pelangi kembar.
time tu hujan memang lebat giler dengan angin kuat sampai ada motor terbalik, dalam pukul 5.15 petang.
lepas tu, hujan dah reda dalam pukul 6.05 petang.

time aku tengah call kawan aku, aku nampak pelangi muncul, excited kemain aku sebab dah lama x tengok pelangi.
gambar dari gugel jugak.
 time tu baru nampak satu je.
aku pun nak balik la sebab dah lewat, naik motor ngan kawan aku, aku yang bawak.
pastu aku jerit aku cakap pelangi ada dua.
aku ingat aku salah tengok, rupanya betol.

kemain bising aku dok atas motor tu, x pandang jalan dah, dok tengok pelangi tu.
nasib baik xde pape berlaku, hehe.
macam rugi je x ambik gambar, tapi kalau ambik guna kamera fon nampak ke?

time hujan lebat tu kan, aku terfikir satu quote ni taw.
"kita minta matahari, tapi Allah turunkan hujan kerana Dia mahu berikan kita pelangi yang lebih cantik".
lebih kurang camtu la, aku x ingat sangat.
tapi time tu aku memang teringat kata2 tu, pastu aku berharap pelangi muncul dan Allah makbul kan doa aku :)
pelangi kembar pulak tu.

Nora Elena
aku search 'pelangi kembar' kat google and ada kuar gambar ni.
kawan aku cakap dalam cite ni NE ada cakap dia nampak pelangi kembar, tapi x tunjuk.
aku punya jugak yang real, hahaha.

kalau rajin tolong aku klik link kat bawah ni eh, pleasee :)


thank you guys =D

2nd June 2012, 1.03 am

19 comments:

sis92 said...

wah bertuah lah dapat tengok..
slalu sedih sbb pelangi muncuk jap je

Zul De Alexis said...

wah bestnya..hehe..lebih kurang cmtu eh pelangi semalam lala? canti sgt

zera eira said...

ala, ta pernah nampakkkkkk. :(

zareliqa afiqa said...

weeee! kitew pun penah tengok pelangi kembar.sangat2 cantik! :D

amranaiman said...

huhu nmpk pelangi :D lama xjumpe pelangi :P

Nia Eqin シ said...

Saya dapat kat ayer molek, melaka :)

Mr. Jagung said...

wah..untung la..hehe..penuh tgok pelangi triple x??...
saya tak pernah..hehe

Encik Atan said...

jap lagi nk gi beli kaler luna...

Wanieys said...

xpenah tgk lg pelangi kembar...yg 1 besa ler hihihi...

Aida Omar said...

eh2 aida pun tak pernah lagi kot tengok pelangi kembar.. bertuah lala dapat tgk ha.. jeles2.. dah click 3 link di bawah itu :P

ehana said...

harapnye JUNE memberikan kite sesuatu yang indah spt pelangi kembar tu..heee..welcome june!!!

Kak rose said...

jarang2 dapat tengok pelangi kembar kan?

Aien Alien said...

uh.tak pernah nampak ler depan mata...huhu

Ayie Abas said...

ingatkan org jer ada kembar...pelangi pun ada kembar ....hehe :)

ELFarahin said...

Waaaaahh~~~ beriya-iya betol die tengok pelangi kembar. huhu...Subhanallah. :)

syahirooAhmad said...

saya penah gak tengok pelangi kembar ni.. :)

Myra Jay said...

Kalau dapat tangkap pelangi kembar tu mesti 1 kenangan kan :)

Takpe at least dah nampak memang peluang baik :)

AzelahSaupi said...

cantik pelangi tu lala :)

lynn kamarul said...

mesti sgt indah kan