Followers

dia insan yg x pernah aku jumpa...

x pernah aku jumpa insan seperti dia...
bagi aku, dia sgt baik even x pernah jumpa...
mesti korang cakap camna aku bleh cakap dia baik sedangkan aku x pernah jumpa dia...

ktorang berkenalan melalui facebook, laman sosial yg paling hot setap zaman skrg...
ktorang start jd kawan kat fb pd pertengahan 2009 kot, if im not mistaken...
kira da lama kan aku kenal dia tp kami x pernah jumpa...
ini adalah jalan kehidupan yg diatur oleh ALLAH swt utk kami...
aku sgt berterima kasih pada FB sebab aku bleh kenal dia...

time aku baru masuk KPTM, then dia add aku kat FB...
kawan2 aku pon dia add n i thought she is the one of student KPTM...
memg dia student KPTM, 1 batch ngan aku tp jap je...
then dia dapat tawaran UITM, so dia pindah...
lau x, mesti aku da jumpa dia...
tp xde jodoh kan, maybe one fine day aku akan jumpa dia...
i hope so...

siyesly, dia sgt friendly n aku senang chat ngan dia...
n ktorang sama2 giler KPOP, kan :))
tp ada jugak org yg x senang dgn dia, aku pon x faham sampai ada anti page utk dia taw...
time tu aku sgt kesian kan dia...

pastu dia deactivate FB, tp x ingat bila...
aku rasa macam sgt kehilangan kawan, sebab aku suka chat ngan dia...
then dia buat blog, ktorang chat thru blog plak...
tp dia jarang online...
sumpah aku suka baca blog dia, bleh buat aku tersenyum sesorang...

apa yg aku paling kagum ngan dia, dia sgt tabah...
if i'm in her place, i cant be like her...
dgn kehilangan parents dalam masa yg singkat sgt la menakutkan aku...
aku mohon, perkara itu tidak terjadi padaku...
tp dia, dia sgt tabah...

x lama lagi dia akan pergi oversea utk sambung master...
pandaikan dia, aku bersyukur utk dia :)
dia mesti bz, nak online pon mesti jrg...
dia ada tinggal pesanan utk aku n aku siap printscreen...
akan aku simpan gambar itu utk kenangan..

thanx ya...
Ikha, Ila akan ingat pesan Ikha...
Ikha jaga diri taw, Ila teringin sgt jumpa Ikha...
Ila doakan kejayaan Ikha taw...
sebab Ikha telah jadi sahabat Ila yg bnyk mengajar Ila erti kehidupan...
Ila pon xtaw nape, tp Ila bersyukur pada ALLAH swt sebab dapat kenal ngan Ikha...
Ila harap Ikha x lupakan Ila ye...




Zulaikha Azura Zumil Aizak, Ila doakan kebahagiaan dan kejayaan Ikha...
semoga selamat sampai di sana dan semoga selamat kembali ke sini...

ikhlas dari Ila... =D

p/s : nak nangis time taip entry ni...

4 comments:

vanillasnow said...

semoga ukhuwwah kalian berkekalan selamanya :)

LaLa said...

@vanillasnow hope so, thanx ya :)

syafiqdarus said...

Saya sendiri masih mencari ikha. Entah kemana hilangnya dia.

syafiqdarus said...

Saya sendiri masih mencari ikha. Entah kemana hilangnya dia.