Followers

pengalaman tdur di wad bersalin :P

korang, Lala dapat baby baru...
baby boy taw, kak ipar Lala bersalin 24/12 sehari sebelum krismas...
best giler, da lama x dapat anak buah laki...

so Lala ditugaskan utk menjaga k.ipar kat hospital tuh...
first time taw Lala pegang baby umur 2 jam...
selalunya lau ad family Lala bersalin, mesti Lala dok kolej...
so, bila da balik baby tu da besar...
skrg da ada chance pegang baby baru lahir :P
weeee, esaited wohhhh...

first time pegang baby umur 2 jam, hahaha

adik bongsu pon nak bergambar gak, tp dia takut nak pegang

my nephew, Abi Karami :)

time Lala dok kat luar wad, Lala ada nampak pakcik cleaner sorang ni...
dia pakai face mask tu sambil tolak tong besar tu...

then, u know what, suddenly Lala imagine macam dalam cite kat tv tuh...
ad org jahat yg nak culik patient an, mesti masuk lam tong tu...
yg si penculik plak pakai sebijik cam tu r, menyamar jd cleaner...

hahahaha
teruk giler an, pengaruh tv kuat sgt...
Lala pon gelak sorg2 tanpa disedari diperhatikan oleh guard yg jaga wad bersalin tu...
omaih, malu 3puloh ari weh... :P

time dalam wad tu, ramai la yg dtg jenguk my sis in law sebab dia nurse kat hospital tu...
so, ramai la yg kenal dia...

4 org yg bersalin kat hospital tu include her...
sume baby boy taw, and yg paling berat sekali 4.5 kg, besar giler an...
mak dia kecik je, hahaha
anak buah Lala 3.1 je, skrg tgh menangis kat luar tu, hehehe

tahun ni je Lala dapat 3 anak buah...
sorang lahir bulan 3 ar tu, nama Hajar Damia...
sorang lagi lahir bulan 10, nama Al-Fateh...
n yg latest, yg ni la, Abi Karami...
tahun depan, xtaw lagi...
hahahah

skrg Lala ada 11 org anak buah, ramai dak?
4 laki n 7 pompuan...

korang bape org?
best an ada anak buah, hehehe

14 comments:

Nur Ezzati said...

wah , comeylah baby tuh :)

LaLa said...

@Nur Ezzati tgk la sape aunty dia, hakhakhak :P

♪ cik katak ♪ said...

baby cumel2.. kirim peluk cium untuk baby eh :)

LaLa said...

@♪ cik katak ♪ ok, ari2 baby tu kena cium...

Cik Nurul said...

wah, comel ! kite dah lama tak pegang baby kecik2 cenggitu.. huhu

LaLa said...

@Cik Nurul cepat2 la ada anak sendiri, hehehe

Koding said...

Tahniah..
Dalam keadaan berpantang tu sempat lagi tulis entri dan BW...

X.m.i.n.t.o.o.X said...

wahh:D congratzz to your sis :)

LaLa said...

@Koding bukan Lala yg bersalin la, nape nak berpantang plak...my sis in law yg dapat baby, Lala dapat anak buah jer...hahaha

Nurul Faiz Bikers said...

TAHNIAH buat kakak ipar Lala.

LaLa said...

@X.m.i.n.t.o.o.X thanx ya :)

LaLa said...

@Nurul Faiz Bikers mekasih :)

NuRuL's said...

Comelnya.. mesti best kan? Saya ni tak berkesempatan lagi... haha! :D

ehana said...

bole jdi ibu dah:)
haha....