Followers

Outing Pakai Baju Kurung

tentu korang pelik kan tgk entry Lala yg lepas outing pakai baju kurung...
yg free hair pun pakai baju kurung jugak...

ktorang kan gadis melayu terakhir, hehehe
mesti lah kena sopan dan control ayu gitu...
hahaha, mesti ramai menyampah kan :P


sebenarnya cite nye camni cik kiah oi...
kolej yg Lala sedang menimba ilmu ni ada peraturan2 yg maybe girls out there x suka...

antara peraturan2 kolej (utk perempuan je ni)

-diwajibkan pakai baju kurung kalau pergi ke kelas
-semua pelajar perempuan di wajib bertudung
*bawal atau syria sahaja. no shawl at all !
-diwajibkan pakai kasut bertutup warna gelap
* no sandals or kasut bercorak and no crocks
-no make-up
*ad je yg pakai
-wajib pakai baju kurung kalau nak outing
*bleh pakai shawl n sandals, time ni je nak melaram
-outing hanya di hujung minggu
*sabtu dan ahad, jumaat pun boleh tp selepas kelas

so, sesapa yg masuk kolej ni kenalah ikut peraturan tersebut...
yg free hair tu, kena lah bertudung...
sebab tu ada yg sanggup tukar baju lepas je pagar kolej tu

ramai gak yg x puas hati dgn kolej ni, tp suh masuk kolej ni kan...
memg ramai yg free hair kat kolej ni...
tp terpaksa...

Lala x kisah sebab memg Lala bertudung...
pakai baju kurung pun x kisah even kadg2 org tgk pelik bila ktorang ke mall pakai baju kurung...
xtaw la nape, macam ktorang pakai skirt pendek dgn singlet je...


8 comments:

CekbOlat-bOlat said...

complicated ! huh..

bertutup itu indah =)

cik pinaz said...

kolej apa tu lala ?

Ungu Violet said...

jawabnye kene bersopan santun laa kat kolej tu..gud2..:)

S H I T E Q said...

lbh manis berbaju kurung. rasa selamat je :D

kalau pakai baju kurung, sy mesti rasa sy lah org plg ayu hari tu. kahkahkah. perasan kan. tp sy suke sbb rasa selesa :)

miss_rainbow said...

bagus la kolej akak.. membimbing manusia di akhir zaman.. :)
kolej akak kat ne?

محمد شهريل القنيطري said...

insyALLAH yg bertudung itu paling cantik luaran dan dalamannya

syafiqakarim said...

waa..perfect nih
moga moga bila luaran dah lengkap,
dalaman pun lengkap :)

Pen Biru said...

tak pe dik..bagus cmtu.at least nanti kita dh terbiasa pakai pakaian yg sopan dan kemas..itu ciri2 personaliti yg penting masa nak minta keja nanti